Välkommen till Kändisbebisar

Kändisbebisar

På senare år har inte bara kändisar blivit ett föremål för uppståndelse utan också kändisarnas bäbisar.

En av de absolut hetaste kändis-bäbisarna under den senaste tiden är Kim Kardashian och Kanye Wests baby North West, som föddes i juni förra året och som sedan dess synts flitigt på olika håll, framför allt på mamma Kims Instagram.

En annan kändis-bäbis som hamnat i rampljuset senaste året är Beyonces Jay-Z:s bäbis Blue Ivy Carter, som kom till världen i januari 2012. Precis som North West har även Blue Ivy synts mycket på olika håll.

Internet har idag en uppsjö av olika webbsidor som flitigt bevakar kändisarnas bebisar dygnet runt. Det kan handla om modemagasin som följer upp de senaste bebishändelserna eller privata bloggsidor, som rapporterar om de senaste kändisbebisarna. Många av kändisarna väljer själva att lägga upp bilder på sina bebisar genom olika sociala medier.

Det råder ingen tvivel om kändisbebisfotograferingen blivit en industri där höga summor betalas ut för bra bilder av betydande celebriteters barn. De nyfödda bebisarna är alltid ett kap för paparazzi-fotografer. När det kommer till affärsuppgörelser så är det viktigt för fotografen att etablera ett patent av bilderna, på så sätt kan de inte kopieras och spridas vidare utan betalning. Kändisfotograferna är alltid måna om att försöka sälja av de nya bilderna så fort som möjligt, annars löper de risken att förlora stora summor om någon av deras konkurrenter hinner att sälja före.

I Sverige är media väldigt förtjusta i bevakning och fotografering av kungligheter. Intresset varit stort för kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bebis Estelle. Det kungliga hovet har sina privat anställda som skall se till att intervjuer och bilder sköts så diskret och stilfullt som möjligt.